Muziekkorps

MUZIEK VOOR IEDEREEN

Onze muziekgenre is moderne muziek, zeer “jazzy”, aantrekkelijk voor alle publiek, alsook voor de muzikanten die deze muziek uitvoeren.

Onze muziekkorps heeft al reeds gewerkt met solisten uit de muziekwereld zoals Luc Caals, Vanessa Chinitor en Barbara Dex. Dan wordt de muziekgroep omgevormd in begeleidingsgroep. Hiernaast begeleidt onze harmonie soms ook onze eigen dansgroep “Kids- & Clipdance.

Oudere muzikanten ontvangen de jongeren hartelijk door ze te ondersteunen bij het begin van hun aanwezigheid in de groep. De jongeren worden aangemoedigd van de ervaring van de ouderen te genieten. Dit heeft als gevolg dat oud en jong probleemloos samenkomt.

De repetities gaan door elke dinsdag van 20u tot 22u.

Download flyer

WIE DIRIGEERT ONS MUZIEKKORPS

William ( Bill ) Coffindaffer

Onze huidige dirigent werd over de grote plas geboren in de staat Oregon. Hij startte zijn muzikale opleiding aan de Chapman University in Orange, Californië en later aan het California Institute of the Arts in Valencia (VS).

In 1978 komt Bill naar Antwerpen om er HOORN te studeren bij onze wereldvermaarde hoornist André Van Driessche. Hij sleept er tevens een eerste prijs kamermuziek in de wacht. In 1980 keert hij terug naar de VS om er in Massachussets een Master of Master-degree te behalen.

Bill is een paar jaar actief aan de Interlochen Horn Academy, waar hij hoorn geeft en ook een koperensemble dirigeert. Dan is er opnieuw een lokroep van het oude continent, die hem naar het Duitse Osnabruck leidt. Hij speelt er in het Osnabrucker Symphonieorkest en geeft er les aan de plaatselijke Kreismusikschule. Hij krijgt er eveneens de kans om de Big Band van de school te leiden.

In 1996 belandt hij opnieuw op Belgische bodem, meer bepaald in de Maneblussersstad, waar hij een atelier voor koperblaasinstrumenten “BC BRASS” opent. Hij blijft er echter een drukke agenda op nahouden met concerten in binnen- en buitenland als solist maar ook te midden van de hoornsecties van onze talrijke symfonieorkesten.

Bill dirigeerde sinds 2008 verscheidene korpsen en heden ten dage is Bill sinds 2016 dirigent bij de Kon. Fanfare in Terlanen (Overijse) en sinds dit jaar ook bij de VVZ-Band te Nieuwenrode.

DANSEN OF MUZIEK!